Sauna

Sauna
Bij Wellnesselande kun je na het sporten tot rust komen in één van onze sauna's. In deze Finse sauna’s heerst een vochtige atmosfeer en een temperatuur van 70 en 90 graden Celsius. Elk kwartier wordt er automatisch water met essentiële oliën over de steenoven verspreid, waardoor de luchtvochtigheid wordt geïntensiveerd.

Infraroodsauna
Infraroodstraling doet wonderen voor het hele lichaam. Het heeft een heilzame werking op spier- en gewrichtspijn en helpt bij de behandeling van diverse ziektes en klachten. Een infraroodsessie kan je vergelijken met een totale lichaamsmassage. De straling werkt direct in op spieren en gewrichten.

Stoomcabine
Vergeleken met een sauna, kent het stoombad twee grote verschillen: de temperatuur en de luchtvochtigheidsgraad. Waar de sauna makkelijk 90°C bereikt, komt het stoomcabinebad niet hoger dan 48°C, terwijl de luchtvochtigheidsgraad meer dan 80% bedraagt. Het inhaleren van deze bijzonder vochtige lucht, in combinatie met de geurenterapie, is een verfrissende en ontspannende ervaring. Stomen stimuleert de bloedsomloop en de afvoer van afvalstoffen.
Cookie instellingen