Zwemles

Baby –en peuterzwemmen bij Wellnesselande.


Ervaring leert dat op jonge leeftijd starten met wateractiviteiten een positieve invloed heeft op de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen. De participatie van ouders bij deze activiteiten levert aan dit proces een extra dimensie.

Babyzwemmen
Bij deze les gaat het met name om de interactie tussen ouder en kind, de ontwikkeling van de motoriek en watergewenning. Als lesmateriaal  worden drijfmatten en drijvend speelgoed gebruikt.

Peuterzwemmen
Bij deze lesvorm wordt de motoriek verder ontwikkeld. Dit is de kweekvijver voor de volgende stap: het ABC-zwemmen.

Er worden oefeningen gedaan ter ontwikkeling van de spierkracht en ter voorbereiding op de zwemtechniek. De les kent twee hoofdonderdelen: het serieuze deel, waarin met elkaar oefeningen worden gedaan. Het tweede onderdeel is vooral fun. In de les wordt het deel uitmaken van een groep en het samen dingen doen en rekening houden met elkaar steeds belangrijker.

Het babyzwemmen wordt gegeven in de leeftijdscategorie van 3 maanden tot 2 jaar, het peuterzwemmen in de leeftijdscategorie van 2 tot 4 jaar. Kinderen die de leeftijd van 4 jaar hebben bereikt, maar nog niet kunnen deelnemen aan het ABC-zwemmen, kunnen met de lessen mee blijven doen tot de leeftijd van 5 jaar. Het is mogelijk hen extra oefeningen te laten doen ter voorbereiding op het ABC-zwemmen. Zo blijft ook voor hen de les een uitdaging.
 

ABC-diploma


Stap voor stap vertrouwd raken met het water en de elementaire zwem(veiligheids) technieken leren. 

Dit diploma is niet alleen voor Nederland, maar een zwemdiploma dat wordt behaald in vele landen van de wereld. De erkenning die deze diploma´s hebben is een erkenning van de Internationale Federatie van Swimming Teachers Association (IFSTA). Een organisatie die in meer dan 20 landen over de gehele wereld diploma´s levert.

De A-B-C serie bestaat uit:

A Diploma 
B Diploma 
C Diploma 

Bij Wellnesselande kunnen de kinderen op verschillende niveaus begeleid worden: de reguliere lessen, prive lessen en de small group lessen.

Privé zwemles.
Het is bij Wellnesselande mogelijk om privé les te volgen. De mogelijkheden kunnen in overleg met de zwemonderwijzer(es) worden bepaald.

Small group zwemles.
Het is bij Wellnesselande ook mogelijk om in groepen van maximaal 4 kinderen te lessen. Extra individuele aandacht voor de ontwikkeling van het kind en rustige omgeving om progressie te boeken. Laat ons weten wanneer je wilt starten!

Voor meer informatie rondom het ABC-diploma kunt u contact opnemen met Wellnesselande; zwemles@wellnesselande.nl of 0180-646400.

Cookie instellingen